Webwinkel-menu

Grangehurst

EiGrangehurst4genaar en wijnmaker Jeremy Walker is een rustige en aimabele man. Vanuit zijn passie voor wijn maakte hij wijn met, tsja eigenlijk met niets. In 1992 begon hij wijn te maken in een sporthalletje bij het huis van zijn ouders. In enkele jaren vestigde hij een reputatie als rode wijn specialist en zijn pinotage werd (en wordt) beschouwd als een klassiek voorbeeld. Met de jaren is hij professioneler gaan werken en nu heeft hij een echte wijnmakerij op de heuvel bij Helderberg.

Bestel de wijnen in de webshop

Over de wijngaard

Alle druiven worden gekocht van bevriende wijnboeren in vijf verschillende delen van Stellenbosch. Door de langdurige relatie met deze boeren, krijgt Jeremy alleen de allerbeste druiven binnen.

De wijnen

GrangehurstSamen met zijn assistente Gladys Brown maakt Jeremy Walker alleen rode wijnen en een beetje rosé voor thuisgebruik en vrienden. Ondanks de grote vraag houd Jeremy vast aan zijn principe van het rijpen op fles voordat de wijn verkocht wordt. Want na de houtrijping hebben zijn wijnen tijd nodig om in balans te komen.

Grangehurst Nikela
Stellenbosch
De topwijn van het huis en een echte Cape Blend. Alhoewel niemand er nog uit is wat een Cape Blend precies is, mag je er van uitgaan dat een blendwijn waarvoor minimaal 1/3 pinotage is gebruikt onder Cape Blend valt. De exacte samenstelling: cabernet sauvignon 48%, pinotage 31% en merlot 21%. Gisting in open kuipen. De rijping vond plaats in voornamelijk Frans en een beetje Amerikaans eiken gedurende 27 maanden.

De naam Nikela betekent eerbetoon in de lokale taal Xhosa, een eerbetoon aan zijn ouders.

Grangehurst Pinotage 
Stellenbosch
Een van de allerbeste en meest kenmerkende pinotage’s van Zuid-Afrika. Van de moderne soort dan, zonder dat aceton en rubber toontje. Gisting in open kuipen. Rijping op Frans (82%) en Amerikaans (18%) eiken gedurende 17 maanden. Toevoeging van 11% cabernet sauvignon om de complexiteit te verhogen.
Persoonlijke noot van Udo Göebel: dit was voor mij de eerste ‘wauw’ wijn uit Zuid-Afrika, oogstjaar 1995 en de wijn maakte diepe indruk.

Grangehurst Cabernet Sauvignon/Merlot 
Stellenbosch
Een klassieke Bordeaux blend, maar de smaak is typisch Zuid-Afrikaans. Samenstelling: 72% cabernet sauvignon en 28% merlot. Een extreem lange rijping van 27 maanden, voornamelijk Frans en een klein gedeelte Amerikaans eiken.

Meer weten?

Website van Grangehurst

Facebook van Grangehurst

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

UA-59020202-1